|
|
03-05-07, 11:43
|
|
|
Redakcja Serwisu
|
Akcje MAM SERCE DLA PSÓW w 2007 roku rozpoczęte!!! - prosimy o zgłaszanie się schronisk
Dzięki dotychczasowym Akcjom "MAM SERCE DLA PSOW"
w poprzednich edycjach do schronisk trafiło już
3000 kilogramów karmy dla psów i zabezpieczyliśmy preparatami przeciwkleszczowymi 200 psów!!!
Rok 2007 jest kolejnym, w którym to Serwis Molosy.pl kontynuuje cykl akcji "MAM SERCE DLA PSOW" mający na celu pomoc psom w schroniskach. Rozpoczęła się już IX Akcja Charytatywna. Jak co roku, w tym również prosimy o zgłaszanie schronisk, które będą brały udział w akcjach a tym samym dzięki forumowiczom i całej społeczności wielbicieli psów w sieci, mają szansę dostać karmę czy preparaty przeciwkleszczowe dla swoich podopiecznych. Lista schronisk, które będą przyjęte do akcji na 2007 rok zostanie opublikowana na stronach Serwisu Molosy.pl Zapraszamy do wirtualnej pomocy psom, która materialnie przekłada się na pomoc rzeczywistą!!!
W tym temacie prosimy o zgłaszanie się schronisk do wzięcia udział w akcjach charytatywnych z Cyklu
"MAM SERCE DLA PSOW"
w roku 2007.
|
|
|
08-05-07, 19:39
|
|
|
Nowy Forumowicz
|
Fundacja
„Mali Bracia Św. Franciszka"
ul. Ligudy 12
45-102 Opole
http://www.malibracia.opole.pl
|
|
|
10-05-07, 12:59
|
|
|
Piszący Forumowicz
|
Poniżej wklejam króciutką historię Uciechowa.
Bardzo ładnie prosimy o oddanie głosu na Uciechów, bo oni sobie sami tam nie poradzą...bez naszej pomocy ciężko im będzie, bo nie mają ŻADNEGO źródła dofinansowania, utrzymują się tylko z tego co uzbieraja dogomaniacy (i kilka zaprzyjaźnionych osób). Justyna i Robert (oni opiekuja się zwierzakami w Uciechowie), nie otrzymują za opiekę nad psiakami żadnej zapłaty, a poświęcają im każdą wolną chwilę!!! Dlatego sami widzicie jak im ciężko to wszystko utrzymać.
Nowe schronisko, które powstało w miejscowości Uciechów (3.5 km od Dzierżoniowa - Dolny Śląsk), jest w powijakach. Wszystko jest w początkowej fazie organizacji.
Schronisko - "Ośrodek dla Zwierząt Porzuconych i Niechcianych" powstało w maju w 2006r.
Do chwili obecnej nie posiada żadnych źródeł finansowania, utrzymuje się tylko ze zbiórek, darów i dzięki pomocy miłośników zwierząt z Forum Dogomanii, czasami pomocy ludzi z Uciechowa i Dzierżoniowa (te miejscowości są oddalone od siebie o 3,5 km).Wszystkie papierkowe sprawy są jeszcze w trakcie załatwiania, ale nieustannie ktos rzuca im kłody pod nogi....
Sprawy formalne związane z działalnością schroniska są w trakcie załatwiania (masa formalności) i mamy nadzieję doprowadzić je do końca w najbliższym czasie. Wtedy możliwe będzie podpisanie umów z okolicznymi miejscowościami i szansa na finansową pomoc na utrzymanie psiaków oraz schroniska. Budynek jest dzierżawiony, a miesięczny koszt dzierżawy 1200 zł. W schronisku działają tylko Justyna i Robert jako wolontariusze.
Codziennie walczą o psiaki, cały dzień pracują w schronisku. Od rana do wieczora wyprowadzanie psów, sprzątanie boksów oraz budowa i remont obiektu. W wolnych chwilach pojawiają się „dodatkowe ręce do pracy” w osobach krewnych i miłośników zwierząt.
W budynkach dzierżawionych przez schronisko hodowano kiedyś cielaki.
Mniejszy budynek jest właśnie remontowany i przystosowywany dla piesków. Jest już prąd, jest zimna woda, ale brak szamba i kanalizacji. Budynek jest położony niedaleko drogi, w polu, wiec psiaki maja dobre miejsce do spacerów. A w schronie teraz jest obecnie około 20 psów, przyjmowane są jednak zawsze wszystkie w potrzebie!
Budynek z zewnątrz dalej trzeba odnowić w obecnej chwili brak środków i rąk do
Izolatki – faza wstępna
Izolatka dzis
Kuchnia i łazienka przed
I po
Ambulatorium faza wstępna
Ambulatorium dziś
Te boksy trzeba wyremontować
Tu powstały wybiegi
Nie czekajmy ani chwili...
w Uciechowie moi mili...
raj dla piesków stworzyć chcemy...
razem wszyscy pomożemy.
Tym niechcianym, porzuconym...
schorowanym i zmartwionym...
dom budować pomagamy...
do pomocy namawiamy!!! – Molkas
www.uciechow.pl
http://www.dogomania.pl/forum/showth...51#post5305751
|
|
|
11-05-07, 17:15
|
|
|
Starszy Molosomaniak
|
|
|
|
15-05-07, 18:08
|
|
|
Nowy Forumowicz
|
Prosze o dopisanie schroniska Bozeny Wahl Ostatnia Szansa:
Fundacja „Ostatnia Szansa”
ul. Piwna 7 m. 5A
00-265 Warszawa
nr KRS: 0000244990
Schronisko miesci sie nieopodal Rawy Mazowieckiej. Pani Bozena daje tam dach nad glowa ok. 750 psom.
www.schronisko.alpha.pl
|
|
|
16-05-07, 01:00
|
|
|
Mega Molosomaniak
|
Apel o pomoc !
Pieski i kotki z Gdanskiego schroniska prosza o pomoc! Placówki nie stac na utrzymanie takiej ilosci zwierzat, przez co warunki, w jakich te zwierzeta czasem spedzaja cale zycie sa okropne.
PIESKI POTRZEBUJA NASZEJ POMOCY! Przydatne sa szczególnie karmy dla psów i kotów, niepotrzebne ubrania, koce, reczniki a takze garnki i miski. Wyzej wymienione rzeczy prosimy przynosic do schroniska na Kokoszkach dla bezdomnych zwierzat na Oruni.
19-05-07, 21:39
|
|
|
Aktywny Forumowicz
|
proszę również o dopisanie do listy schronisko dla zwierząt w Toruniu
http://www.schronisko.infocomp.pl
ul. Przybyszewskiego 3
87-100 Toruń
tel: (0-56) 622-48-87
|
|
|
19-05-07, 23:01
|
|
|
Aktywny Forumowicz
|
Zgłaszam schronisko Fundacji Medor w Zgierzu. Ludzie , którzy opiekują się zwierzętami (psami), robią to bezinteresownie, miałam przyjemność poznać niektórych z nich, kiedy przywieźli mi pieska do adopcji. Mają wielkie SERCA!!!! Naprawde warto im pomóc bo wiem z jakimi kłopotami się borykają!!!
|
|
|
20-05-07, 23:16
|
|
|
Nowy Forumowicz
|
chciała bym aby do listy schronisk zostało dopisane(właściwe)
GDAŃSKIE SCHRONISKO
DLA BEZDOMNYCH
ZWIERZĄT
"PROMYK"
Mieszczące sie w Gdańsku Kokoszkach na
ulicy PRZYRODNIKÓW 14
058 522-37-80
www.schroniskopromyk.pl
biuro@schroniskopromyk.pl
to są jedyne namiary na schronisko "PROMYK"!!
|
|
|
06-06-07, 22:53
|
|
|
Super Molosomaniak
|
Mam pytanie-dlaczego w tej edycji nie odbyło się głosowanie-które schronisko otrzyma karmę?
|
|
|
06-06-07, 23:54
|
|
|
Mega Molosomaniak
|
07-06-07, 00:12
|
|
|
Super Molosomaniak
|
Ja też się odnosiłam to tej wiadomości Serwisu Molosy, tylko że-jak zwykle wyraziłam się nieprecyzyjnie
|
|
|
08-06-07, 06:54
|
|
|
Starszy Molosomaniak
|
Pewnie dlatego że w tamtym schronisku są straszne warunki i organizatorzy akcji uznali że trzeba im pomóc w pierwszej kolejności. Tak czy siak najważniejsze że psiury schroniskowe się najedzą
|
|
|
17-06-07, 03:27
|
|
|
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
05-08-07, 21:17
|
|
|
Nowy Forumowicz
|
Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt AMICUS
Zgłaszam Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt AMICUS w Krakowie.
Własnego schroniska nie posiadamy. Bezdomne psy lokujemy w hotelu we Wieliczce opłacając (ze zniżką) ich pobyt. W ramach tej zniżki psy otrzymują tylko lokum, natomiast leczenie, karmienie, sprzątanie boksów i spacery wykonywane są przez członków Stowarzyszenia.
Conajmniej połowa naszych psów wymaga bardzo specjalistycznego leczenia. Po wyleczeniu szukamy dla nich domów. Mamy na swoim koncie mnóstwo udanych wyleczeń i adopcji psów i kotów, o czym można przeczytać na stronie Stowarzyszenia: http:/amicus.malopolska.pl w linku "Znalazły dom".
Stowarzyszenie jest zarejestrowaną organizacją pozarzadową: KRS 0000212889.
A tu poniżej jedna "molosowata" nasza podopieczna
|
|
|
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten wątek |
|
|
|
Zasady Postowania
|