Newsletter firmy Bayer

Forum Molosy.pl  

Wróć   Forum Molosy.pl > Molosy.pl dla psów w potrzebie > Akcje Charytatywne "MAM SERCE DLA PSÓW"

Akcje Charytatywne "MAM SERCE DLA PSÓW"

Mam Serce dla Psów

Forum Akcji Charytatywnych Serwisu Molosy.pl "MAM SERCE DLA PSÓW" przygotowanych wspólnie z Mecenasem i Partnerem Serwisu: Bayer HealthCare Dział Weterynaryjny oraz Nestlé Purina PetCare. Nowe akcje charytatywne będą trwały przez cały rok 2007.
>>> Dołącz do nas i weź udział w akcji charytatywnej i Miej Serce dla Psów!!!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Old 03-05-07, 11:43   #1
Redakcja Serwisu
Redakcja Serwisu

Redakcja Serwisu's Avatar

Domyślnie Akcje MAM SERCE DLA PSÓW w 2007 roku rozpoczęte!!! - prosimy o zgłaszanie się schronisk

Dzięki dotychczasowym Akcjom "MAM SERCE DLA PSOW"
w poprzednich edycjach do schronisk trafiło już
3000 kilogramów karmy dla psów i zabezpieczyliśmy preparatami przeciwkleszczowymi 200 psów!!!

Rok 2007 jest kolejnym, w którym to Serwis Molosy.pl kontynuuje cykl akcji "MAM SERCE DLA PSOW" mający na celu pomoc psom w schroniskach. Rozpoczęła się już IX Akcja Charytatywna. Jak co roku, w tym również prosimy o zgłaszanie schronisk, które będą brały udział w akcjach a tym samym dzięki forumowiczom i całej społeczności wielbicieli psów w sieci, mają szansę dostać karmę czy preparaty przeciwkleszczowe dla swoich podopiecznych. Lista schronisk, które będą przyjęte do akcji na 2007 rok zostanie opublikowana na stronach Serwisu Molosy.pl Zapraszamy do wirtualnej pomocy psom, która materialnie przekłada się na pomoc rzeczywistą!!!

W tym temacie prosimy o zgłaszanie się schronisk do wzięcia udział w akcjach charytatywnych z Cyklu
"MAM SERCE DLA PSOW"
w roku 2007.

Redakcja Serwisu jest offline  
Old 08-05-07, 19:39   #2
ania.kopec
Nowy Forumowicz

Domyślnie

Fundacja
„Mali Bracia Św. Franciszka"
ul. Ligudy 12
45-102 Opole
http://www.malibracia.opole.pl
ania.kopec jest offline  
Old 10-05-07, 12:59   #3
yewcia1
Piszący Forumowicz

Domyślnie

Poniżej wklejam króciutką historię Uciechowa.
Bardzo ładnie prosimy o oddanie głosu na Uciechów, bo oni sobie sami tam nie poradzą...bez naszej pomocy ciężko im będzie, bo nie mają ŻADNEGO źródła dofinansowania, utrzymują się tylko z tego co uzbieraja dogomaniacy (i kilka zaprzyjaźnionych osób). Justyna i Robert (oni opiekuja się zwierzakami w Uciechowie), nie otrzymują za opiekę nad psiakami żadnej zapłaty, a poświęcają im każdą wolną chwilę!!! Dlatego sami widzicie jak im ciężko to wszystko utrzymać.

Nowe schronisko, które powstało w miejscowości Uciechów (3.5 km od Dzierżoniowa - Dolny Śląsk), jest w powijakach. Wszystko jest w początkowej fazie organizacji.
Schronisko - "Ośrodek dla Zwierząt Porzuconych i Niechcianych" powstało w maju w 2006r.
Do chwili obecnej nie posiada żadnych źródeł finansowania, utrzymuje się tylko ze zbiórek, darów i dzięki pomocy miłośników zwierząt z Forum Dogomanii, czasami pomocy ludzi z Uciechowa i Dzierżoniowa (te miejscowości są oddalone od siebie o 3,5 km).Wszystkie papierkowe sprawy są jeszcze w trakcie załatwiania, ale nieustannie ktos rzuca im kłody pod nogi....

Sprawy formalne związane z działalnością schroniska są w trakcie załatwiania (masa formalności) i mamy nadzieję doprowadzić je do końca w najbliższym czasie. Wtedy możliwe będzie podpisanie umów z okolicznymi miejscowościami i szansa na finansową pomoc na utrzymanie psiaków oraz schroniska. Budynek jest dzierżawiony, a miesięczny koszt dzierżawy 1200 zł. W schronisku działają tylko Justyna i Robert jako wolontariusze.

Codziennie walczą o psiaki, cały dzień pracują w schronisku. Od rana do wieczora wyprowadzanie psów, sprzątanie boksów oraz budowa i remont obiektu. W wolnych chwilach pojawiają się „dodatkowe ręce do pracy” w osobach krewnych i miłośników zwierząt.

W budynkach dzierżawionych przez schronisko hodowano kiedyś cielaki.

Mniejszy budynek jest właśnie remontowany i przystosowywany dla piesków. Jest już prąd, jest zimna woda, ale brak szamba i kanalizacji. Budynek jest położony niedaleko drogi, w polu, wiec psiaki maja dobre miejsce do spacerów. A w schronie teraz jest obecnie około 20 psów, przyjmowane są jednak zawsze wszystkie w potrzebie!

Budynek z zewnątrz dalej trzeba odnowić w obecnej chwili brak środków i rąk do
Izolatki – faza wstępna

Izolatka dzis

Kuchnia i łazienka przed

I po

Ambulatorium faza wstępna

Ambulatorium dziś

Te boksy trzeba wyremontować

Tu powstały wybiegi

Nie czekajmy ani chwili...
w Uciechowie moi mili...
raj dla piesków stworzyć chcemy...
razem wszyscy pomożemy.

Tym niechcianym, porzuconym...
schorowanym i zmartwionym...
dom budować pomagamy...
do pomocy namawiamy!!! – Molkas

www.uciechow.pl
http://www.dogomania.pl/forum/showth...51#post5305751
yewcia1 jest offline  
Old 11-05-07, 17:15   #4
viris
Starszy Molosomaniak

viris's Avatar

Domyślnie

Poproszę o dopisanie do listy schroniska w Mielcu.

http://mielec.bezdomne.com/

viris jest offline  
Old 15-05-07, 18:08   #5
talmigoldek
Nowy Forumowicz

Domyślnie

Prosze o dopisanie schroniska Bozeny Wahl Ostatnia Szansa:

Fundacja „Ostatnia Szansa”
ul. Piwna 7 m. 5A
00-265 Warszawa

nr KRS: 0000244990

Schronisko miesci sie nieopodal Rawy Mazowieckiej. Pani Bozena daje tam dach nad glowa ok. 750 psom.

www.schronisko.alpha.pl
talmigoldek jest offline  
Old 16-05-07, 01:00   #6
Justine
Mega Molosomaniak

Justine's Avatar

Exclamation

Proszę o dopisanie schroniska :

Schronisko Promyk Gdańsk

http://www.schroniskogdansk.za.pl/

ul.Przyrodników 14 80-298
80-034 Gdansk
Tel. ( 058 ) ( 0-58 ) 522 37 80

biuro@schroniskopromyk.pl
schronisko.gdansk@interia.pl
schronisko.glincz@vp.pl

Apel o pomoc !

Pieski i kotki z Gdanskiego schroniska prosza o pomoc! Placówki nie stac na utrzymanie takiej ilosci zwierzat, przez co warunki, w jakich te zwierzeta czasem spedzaja cale zycie sa okropne.

PIESKI POTRZEBUJA NASZEJ POMOCY! Przydatne sa szczególnie karmy dla psów i kotów, niepotrzebne ubrania, koce, reczniki a takze garnki i miski. Wyzej wymienione rzeczy prosimy przynosic do schroniska na Kokoszkach dla bezdomnych zwierzat na Oruni.
Old 19-05-07, 21:39   #7
Rinuś
Aktywny Forumowicz

Rinuś's Avatar

Domyślnie

proszę również o dopisanie do listy schronisko dla zwierząt w Toruniu

http://www.schronisko.infocomp.pl

ul. Przybyszewskiego 3
87-100 Toruń

tel: (0-56) 622-48-87

Rinuś jest offline  
Old 19-05-07, 23:01   #8
Dunka
Aktywny Forumowicz

Domyślnie

Zgłaszam schronisko Fundacji Medor w Zgierzu. Ludzie , którzy opiekują się zwierzętami (psami), robią to bezinteresownie, miałam przyjemność poznać niektórych z nich, kiedy przywieźli mi pieska do adopcji. Mają wielkieSERCA!!!! Naprawde warto im pomóc bo wiem z jakimi kłopotami się borykają!!!
Dunka jest offline  
Old 20-05-07, 23:16   #9
kasik21
Nowy Forumowicz

Domyślnie

chciała bym aby do listy schronisk zostało dopisane(właściwe)

GDAŃSKIE SCHRONISKO
DLA BEZDOMNYCH
ZWIERZĄT
"PROMYK
"

Mieszczące sie w Gdańsku Kokoszkach na
ulicy PRZYRODNIKÓW 14

058 522-37-80

www.schroniskopromyk.pl
biuro@schroniskopromyk.pl

to są jedyne namiary na schronisko "PROMYK"!!
kasik21 jest offline  
Old 06-06-07, 22:53   #10
ajcyrtap
Super Molosomaniak

ajcyrtap's Avatar

Domyślnie

Mam pytanie-dlaczego w tej edycji nie odbyło się głosowanie-które schronisko otrzyma karmę?
ajcyrtap jest offline  
Old 06-06-07, 23:54   #11
Justine
Mega Molosomaniak

Justine's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisane przez ajcyrtap Zobacz post
Mam pytanie-dlaczego w tej edycji nie odbyło się głosowanie-które schronisko otrzyma karmę?

Serwis molosy.pl podjął decyzje samotnie [?] :

...
W IX edycji akcji Molosy.pl dla PSÓW W POTRZEBIE decyzja o przyznaniu od sponsora nagrody karmy Purina została podjęta przez Serwis Molosy.pl i 300 kilogramów karmy otrzymuje:
Schronisko Bożeny Wahll ...
Old 07-06-07, 00:12   #12
ajcyrtap
Super Molosomaniak

ajcyrtap's Avatar

Domyślnie

Ja też się odnosiłam to tej wiadomości Serwisu Molosy, tylko że-jak zwykle wyraziłam się nieprecyzyjnie
ajcyrtap jest offline  
Old 08-06-07, 06:54   #13
viris
Starszy Molosomaniak

viris's Avatar

Domyślnie

Pewnie dlatego że w tamtym schronisku są straszne warunki i organizatorzy akcji uznali że trzeba im pomóc w pierwszej kolejności. Tak czy siak najważniejsze że psiury schroniskowe się najedzą
viris jest offline  
Old 17-06-07, 03:27   #14
dreamer
Nowy Forumowicz

dreamer's Avatar

Domyślnie

Zgłaszam

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "AZOREK"
w Sochaczewie

Kożuszki-Parcele 55
96-500 Sochaczew
Telefon do schroniska: 0-668 432 419
dreamer jest offline  
Old 05-08-07, 21:17   #15
giezeta
Nowy Forumowicz

Domyślnie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt AMICUS

Zgłaszam Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt AMICUS w Krakowie.
Własnego schroniska nie posiadamy. Bezdomne psy lokujemy w hotelu we Wieliczce opłacając (ze zniżką) ich pobyt. W ramach tej zniżki psy otrzymują tylko lokum, natomiast leczenie, karmienie, sprzątanie boksów i spacery wykonywane są przez członków Stowarzyszenia.
Conajmniej połowa naszych psów wymaga bardzo specjalistycznego leczenia. Po wyleczeniu szukamy dla nich domów. Mamy na swoim koncie mnóstwo udanych wyleczeń i adopcji psów i kotów, o czym można przeczytać na stronie Stowarzyszenia: http:/amicus.malopolska.pl w linku "Znalazły dom".
Stowarzyszenie jest zarejestrowaną organizacją pozarzadową: KRS 0000212889.
A tu poniżej jedna "molosowata" nasza podopieczna
giezeta jest offline  
Zamknięty Temat

Bookmarks

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady Postowania