Newsletter firmy Bayer

Forum Molosy.pl  

Wróć   Forum Molosy.pl > NASZE MOLOSY > Buldog Francuski

Buldog Francuski

Buldog Francuski - forum miłośników Buldoga Francuskiego

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Old 08-02-10, 20:17   #226
Lolii
Starszy Forumowicz

Lolii's Avatar

Domyślnie Odp: BF- SAFIRA z Wrocławia !!!

Za dwa tyg w niedziele pewnie bede w stajni ale tak koło 15-16 bede wolna wiec bardzo chetnie!!!
Kaz a ty gdzie mieszkasz i ile ma twa bulwa?
Lolii jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-02-10, 20:34   #227
KaZ
Aktywny Molosomaniak

KaZ's Avatar

Ja mieszkam na karlowicach, przy ul. Czajkowskiego, wiesz gdzie to?
Moja bulwa ma 6 tygodni ;p wlasnie od Pani Moniki z hodowli kupuje pieska Wiec jeszcze chwile to potrwa zanim bede mogla z nim wyjsc normalnie na spacerek.
KaZ jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-02-10, 22:17   #228
monika733
konto wyłączone - regulamin

No niestey Kasiu będziesz musiała z dobry miesiąc wstrzymac się ze spacerkami ! Wiem jak to strasznie długo "brzmi" ale niestety konieczna ta kwarantanna !!
Za to między czasie będziesz mogła pochwalić się nim tu na forum albo na innym !!
monika733 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-02-10, 01:27   #229
Encantadora
Wyłączone

Cytat:
Napisane przez monika733 Zobacz post
Wystawczy prześledzic moje wątki a odpowiedz sie automatycznie znajdzie !!

Pozdrwiam !!
No właśnie się doszukać nie mogę (albo nie potrafię)

Ale jako "świeżynce" w hodowlanym światku nie uwłaczam chyba Pani tym pytaniem i moze Pani mi odpowiedzieć ? W końcu to temat Pani psiaka.

Przeciez to raczej powód do dumy a nie wstydu

pozdrawiam
Encantadora jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-02-10, 01:30   #230
stellanova
Master Molosomaniak

stellanova's Avatar

Cytat:
Napisane przez KaZ Zobacz post
J..
Moja bulwa ma 6 tygodni ;p wlasnie od Pani Moniki z hodowli kupuje pieska ...
O, proszę to sie nasza "rodzinka" psia rozrasta
Pozdarwiam,

Zapraszam na stronę naszej hodowli www.stellanova.pl

stellanova jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-02-10, 14:12   #231
monika733

Cytat:
Napisane przez Encantadora Zobacz post
No właśnie się doszukać nie mogę (albo nie potrafię)

Ale jako "świeżynce" w hodowlanym światku nie uwłaczam chyba Pani tym pytaniem i moze Pani mi odpowiedzieć ? W końcu to temat Pani psiaka.

Przeciez to raczej powód do dumy a nie wstydu

pozdrawiam
Bardzo cieszę sie jeśli ktoś interesuje sie moimi pieskami , pyta o ich zdrowi i inne sprawy z ich życia. Jednak szczerość Pani zainteresowania nimi jest dla mnie szalenie podejrzana , choćby z powodów Pani postów i faktu że udziel się Pani jedynie po to aby poddawać w wątpliwość wypowiedzi innych !! A prowadzenie sprzeczek słownych NIE INTERESUJE MNIE !!
Ukrywać jednak nie mam czego i nie widzę żadnej takiej potrzeby - Safirka czempionką nie jest , zdobyła 3 lokatę a na międzynarodowej wystawie doskonałą ocenę ! Jest drobną sunią ale bardzo proporcjonalną co zawsze było zauważane przez sędziów i takie wpisy widnieją w kartach ocen !

Mam nadzieję że moja odpowiedź satysfakcjonuje Panią !!
Old 09-02-10, 16:09   #232
Encantadora
Wyłączone

Cytat:
Bardzo cieszę sie jeśli ktoś interesuje sie moimi pieskami , pyta o ich zdrowi i inne sprawy z ich życia. Jednak szczerość Pani zainteresowania nimi jest dla mnie szalenie podejrzana , choćby z powodów Pani postów i faktu że udziel się Pani jedynie po to aby poddawać w wątpliwość wypowiedzi innych !!
Na tym polega min. forum dyskusyjne na którym Pani sie udziela
Opisuje Pani swoje psy, wkleja Pani ich zdjęcia więc to chyba oczywiste , że kogoś to interesuje i ma prawo zadawać pytania. Forum dyskusyjne jak sama nazwa wskazuje służy do dyskusji i wymiany poglądów , nie jest to (lub przynajmniej nie powinno być) kółko wzajemnej adoracji.

Cytat:
A prowadzenie sprzeczek słownych NIE INTERESUJE MNIE !!
Mnie również. Dlatego grzecznie zadaje pytania

Cytat:
Ukrywać jednak nie mam czego i nie widzę żadnej takiej potrzeby - Safirka czempionką nie jest , zdobyła 3 lokatę a na międzynarodowej wystawie doskonałą ocenę ! Jest drobną sunią ale bardzo proporcjonalną co zawsze było zauważane przez sędziów i takie wpisy widnieją w kartach ocen !

Szczerze ? Nie specjalnie

Dlatego powtórzę pytanie które zadałam właścicielce reproduktora którym Pani kryła w dziale mopsów(dość niefortunnie w temacie karm) ,a na które jak dotąd nie uzyskałam odpowiedzi. Zacytuję sama siebie gdyż w zasadzie jest to pytanie do obu Pań:

Cytat:
... mnie nie bawi fakt, że najpierw ktoś wypuszcza w świat kilka miotów bezpapierowych kundelków jako psy rasowe, po czym ogłasza sie "hodowcą" nie mając ku temu ani wiedzy ani warunków.
Bo zrobił hodowlankę i już można ? Mylę się ? Safira jest pogromcą ringów a ja tego nie zauważyłam ?

A to że kryje psem z Pani hodowli wcale go nie nobilituje. Naprawdę nie rozumiem Pani radości z tego tytułu.
Ja rozumiem, że mając reproduktory chce się mieć z tego korzyść ale takie rozmienianie się na drobne nie przynosi splendoru hodowcy.Z takim stażem.

Proszę mi powiedzieć w jaki sposób poprawiłyście Panie rasę tym kryciem? Jakież to cenne cechy wniosła do poprawienia rasy Safira , że to krycie musiało się odbyć? Biorąc pod uwagę jak modna wśród hodowców stała się ta rasa co takiego ma ta suczka w sobie (czego brakuje innym) , że należało to utrwalić?
Nie uważa Pani , że w kontekście Pani dotychczasowych poczynań oraz kariery wystawowej obu Pani psów rodowodowych pytanie jest zasadne ?
Old 09-02-10, 16:32   #233
stellanova
Master Molosomaniak

stellanova's Avatar

Cytat:

Moniko - jestem pewna, ze żadna Twoja odpowiedz nie będzie satysfakcjonować tej osoby a tylko z jednego powodu: ta osoba zalogowała sie aby kontrować, negować czy wyśmiewać sie z wpisów innych osób. Wystarczy przyjrzeć sie postom tej osoby: http://www.forum.molosy.pl/search.php?searchid=1615580 To kolejne wcielenie typowego anonima
Pozdrawiam,

Zapraszam na stronę naszej hodowli www.stellanova.pl

stellanova jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-02-10, 17:08   #234
kRZYSIO2002
Starszy Molosomaniak

kRZYSIO2002's Avatar

Cytat:
Napisane przez kRZYSIO2002 Zobacz post

UWAŻAM, ŻE OSOBY PISZĄCE TUTAJ takie jak:
Donut, ania23, Encantadora (to się zmienia w zależnosci od potrzeb oraz wyłaczenia nicków) CAŁY CZAS WSZCZYNAJĄ AWANTURY I NIE MA SENSU IM ODPISYWAĆ.
SĄ TO TYPOWE, ZAWISTNE ANONIMY, KTÓRE ZAŁOŻYŁY KONTA DO KŁÓTNI I MĄCENIA.

Nie osądzaj innych według siebie .
kRZYSIO2002 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-02-10, 17:18   #235
monika733

Cytat:
Nie uważa Pani , że w kontekście Pani dotychczasowych poczynań oraz kariery wystawowej obu Pani psów rodowodowych pytanie jest zasadne ?
Odpisuję Pani po raz ostatni bo jak już zauważono intencje Pani nie są szczere - wystarczy zerknąć na Pani posty aby sie zoriętować "jak" i "czym" jes Pani zainteresowana !!

Poddawanie w sęsowność macieżyństwa Safiry - tym bardziej że jak sądze nie jest Pani sędzia Kynologicznym- jest lekko niepoważna. Safi była pokazywana na kilku większych wystawach : międzynarodowych, klubowych i krajowych i na każdych otrzymywała doskonałe oraz bdb. oceny ! Żaden z sędziów nie zwrócił uwagi na jakie kolwiek nieprawidłowości w jej budowie. Zawsze zwracano uwagę w opisach że jest proporcjonalna.
Można sprawdzić nazwiska sędziów którzy oceniali Safi ( przytaczać ich tu nie będę aby nie dać Pani satysfakcji do upominania mnie na co mogę sobie pozwalać a na co nie) !
Hodowla z której pochodzi Safi nad eksterierem tej rasy pracowała około 20 lat , zasługi jej zostały wielokrotnie zauważone i opisywane .
O reproduktorze sie nie wypowiem bo raczej tu wszystko jest jasne i oczywiste - no chyba że dla Pani i on nie powinien mieć potomstwa bo takie jest Pani "widzimisię" !

Jest to ostatni post kierowany do Pani o odpowiadający Pani pytaniom !!!!
Old 09-02-10, 18:26   #236
Encantadora
Wyłączone

Cytat:
Odpisuję Pani po raz ostatni bo jak już zauważono intencje Pani nie są szczere - wystarczy zerknąć na Pani posty aby sie zoriętować "jak" i "czym" jes Pani zainteresowana !!
Droga Pani nie "zauważono" tylko "zauważyła" - to zdanie Stellanovy jak czytam (bo o użytkowniku Krzysio szkoda pisać).

Cytat:
Poddawanie w sęsowność macieżyństwa Safiry - tym bardziej że jak sądze nie jest Pani sędzia Kynologicznym- jest lekko niepoważna.
Jest Pani pewna,że nie jestem ?

Pozwoli Pani , że powiem Pani co jest niepoważne.

Otóż niepoważne to jest Pani podejście do psów. Bo niczym chwalebnym nie jest hodowanie psów tylko wyłącznie w celach zarobkowych co Pani czyni.
Nie ma Pani pojęcia na czym polega amatorska hodowla psów rasowych, jakie są jej założenia ani czemu ma służyć. Nie wystarczy zarejestrować przydomek hodowlany i zrobić tzw."hodowlankę" aby stać się hodowcą droga Pani.
Czy posiada Pani stosowną wiedzę aby zająć się hodowlą ? Czytając Pani wypowiedzi tu na forum nie mam wątpliwości, że nie.

Nie potrafi mi Pani podać powodu krycia suki ... bo takiego nie ma. Choć nie , przepraszam jest - pieniądze.

Takie osoby jak Pani , traktujące psy w tak jednoznacznie przedmiotowy sposób dla mnie niewiele różnią się od osób rozmnażających psy bez uprawnień (co również nie jest Pani obce) i moim zdaniem przynoszą wstyd kynologii.

Możecie obie Panie wypisywać tu na forum o prześladujących je anonimach (co ciekawe tylko Was Panie te anonimy przesladują, na innych tematach użytkownicy nie maja takich problemów) , o wrogach i podwójnych nickach ,
zgłaszać moje posty do administracji (a ponoć prawdziwa cnota krytyk sie nie boi ) - niestety (dla Pań) Wasze poczynania jako hodowczyń mówią same za siebie i moja pisanina niewiele tu zmieni.

Również Pani Moniko żegnam, radziłabym jeszcze zacząć korzystać z narzędzi poprawiających pisownię bo szanujacemu się hodowcy taka słaba polszczyzna
nie uchodzi.

pozdrawiam
Odpowiedz

Bookmarks

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady Postowania