Odp: Olde English Bulldogues lub Original English Bulldog
tylko czemu akurat porównujecie alano jako alano, a AB jako typ Bully.
Alano też występuja w typie lżejszym i cięższym. Jeśli juz porównywać te dwie rasy to czemu nie Carnicero i Bully ?
I nie chodzi mi o wywyższanie AB albo pomniejszanie umiejętności Alano, bo bez wątpienia sa to jedne z doskonalszych psów uzytkowych, wykonujacych na bardzo wysokim poziomie powierzone im zadanie.
Cytat:
Napisane przez Hektor
Alano to alano nie śmiem porównywać.
Jednak Max ma zaliczone AD czyli bieg na 12 mil który trzeba zaliczyć max w ciągu 2 godzin więc umie biegać.
Pozdro
spoko, wynik nie jest zly ale gdyby siasc na rower i kazac za soba biec tak jak te alanosy, to ktory pies by przybiegl pierwszy-typ bully czy taki OSW?
Cytat:
Napisane przez Kronos
Skoro pies o takiej masie mięśniowej przebieg 12 mil poniżej 2h to robi wrażenie. Jak wiadomo duża masa mięśniowa bardziej przeszkadza niż tłuszcz. No i nie ma co porównywać Alano do AB jeśli chodzi o wytrzymałość podczas biegu.
co?masa miesniowa przeszkadza? Co to za nowosc, pierwsze slysze... Owszem, biegacze dlugodystansowi sa szczupli ale juz sprinterzy sa napakowani jak kulturysci; wsrod biegaczy nie ma natomiast miejsca dla osob otluszczonych bo to balast...
Cytat:
Napisane przez murdock
tylko czemu akurat porównujecie alano jako alano, a AB jako typ Bully.
Alano też występuja w typie lżejszym i cięższym. Jeśli juz porównywać te dwie rasy to czemu nie Carnicero i Bully ?
I nie chodzi mi o wywyższanie AB albo pomniejszanie umiejętności Alano, bo bez wątpienia sa to jedne z doskonalszych psów uzytkowych, wykonujacych na bardzo wysokim poziomie powierzone im zadanie.
mozna porownywac Alano do AB o ile te drugie sa OSW..
Cytat:
Napisane przez Rickson
co?masa miesniowa przeszkadza? Co to za nowosc, pierwsze slysze... Owszem, biegacze dlugodystansowi sa szczupli ale juz sprinterzy sa napakowani jak kulturysci; wsrod biegaczy nie ma natomiast miejsca dla osob otluszczonych bo to balast...
Sprinterzy nie biegają na 20km więc mięśnie im nie przeszkadzają. Patrz sporty walki, typowy "koks" szybciej się zmęczy niż nalany koleś. I mówię tu o bardzo "dużych" kolesiach.
unur, czasami czytam Twoje posty w roznych wątkach o roznych rasach.
I mam dwa pytania:
1 czy ty masz jakies inne problemy,pytania i psie dylematy oprocz ich rodowodow, przynaleznosci do PZwK, czy organizacji FCI. Bo wszystkie twoje posty dotycza wrecz fanatycznej checi wsadzenia czworonogow w tryby FCI
2 Czy twoim zdaniem FCI to dobre miejsce dla psow ras uzytkowych/pracujacych? Bo moim zdaniem FCI to ostatnie miejsce w ktorym te rasy powinny sie znalezc.
witam serdecznie
jezeli chcesz awatar miec to wchodzisz w ustawienia (gorny lewy rog), nastepnie w ustawienia i opcje-edytuj emblemat (avatar) i wybierasz pcje 2 czyli Wprowadź obrazek ze swojego komputera , podajesz adres/lokalizacje zdjecia i wciskasz zapisz zmiany
maksymalna wielkosc obrazka to 90 na 90 pikseli.
Pozdrawiam i rowniez Wesolych Swiat zycze
hej nic więcej o nim nemoge napisać bo nic nie wiem poprostu zobaczyłam przypadkiem ogłoszenie w necie i sie w nim zakochałam facet który mi sprzedał tora powiedział że to jest buldog staroangielski ja pierwszy raz słyszałam o tej rasie później w domu zaczęłam troszkę czytać i sie okazało że jest dużo typów OEB a ja nawet niemam nr tel do faceta który mi go sprzedał bo mi komórka sie zepsuła